ua en ru

Тимошенко: прощаємося або з урядом, або з надіями на реформи

Чинний Кабмін запропонував найгірший бюджет за всі часи незалежності України і поставив державу перед вибором: або попрощатися з урядом, або з надіями на реформи.

Про це сьогодні на прес-конференції заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Такого принизливого для країни, такого непрофесійного, незбалансованого бюджетного режиму, який нам запропонував діючий уряд, ще не було! Це - найгірший бюджет за всі часи незалежної України. Це бюджет тотальної руйнації економіки України і руйнації кожної її сфери", - сказала вона.

Тимошенко нагадала, що за час своєї присутності в політиці була свідком прийняття 18 бюджетів.

"Це прощальний бюджет: або країна прощається з цим урядом на чолі з прем'єр-міністром, або нам доведеться попрощатися з усіма надіями на стабілізацію та зростання економіки, на реальні, позитивні зміни", - переконана лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко вважає, що з цих двох варіантів "треба вибрати прощання з урядом".

Вона також зауважила, що насамперед бюджеті не враховані попередні помилки.

"Побачити реальну трагедію в економіці ми можемо, тільки проаналізувавши ВВП в доларах. Насправді, цифри трагічні порівняно з 1 січнем 2014 року: ВВП в реальному вимірі, у валюті, впав в 2,2 рази. Це трагедія національної економіки", - констатує Голова партії.

На її думку, "вся політика останніх двох років призвела до соціальної і економічної трагедії в кожній родині.

"З моменту приходу цього уряду реальні доходи людей суттєво скоротилися: середня пенсія в Україні впала в 2,6 рази, цей процес продовжується й надалі. Реальні доходи людей у валюті зменшилися в 3,4 рази. Це означає, що політика останніх років - вбивча для кожної людини", - зазначила Юлія Тимошенко.