ua en ru

Тимошенко закликала Німеччину та Францію продовжувати зусилля з відновлення миру в Україні

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч з міністром закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтером Штайнмаєром і міністром закордонних справ та міжнародного розвитку Французької Республіки Жаном-Марком Еро.

Так, сторони обговорили ситуацію в Україні, зосередившись на питаннях, пов'язаних з агресією Росії проти нашої держави та допомогою світової спільноти для відновлення миру в регіоні.

"Ми безмежно цінуємо все, що Німеччина та Франція роблять для врегулювання ситуації на сході нашої держави. Я закликаю ваші країни залишатися рушійними силами припинення військового конфлікту на території України та відновлення стабільності в регіоні. Санкції мають бути продовжені", - сказала Юлія Тимошенко.

Як наголосила лідер "Батьківщини", усі демократичні сили парламенту досягли консенсусу щодо вирішення конфлікту на Донбасі: імплементація "політичного пакету" Мінських домовленостей неможлива без повної імплементації "безпекового пакету".

"Нам потрібно реальне встановлення миру, а не його ілюзія", - сказала вона.

За словами Тимошенко, безпекові умови мають включати: відновлення контролю української влади над українсько-російським кордоном, включаючи міжнародний моніторинг цього процесу; повне виведення російських військ та бандформувань з території України (уся територія України без виключення має бути доступною для міжнародного моніторингу); обмін військовополоненими; вибори на Донбасі не можуть бути проведені без повернення внутрішніх переселенців до своїх домівок; відновлення української влади, функціонування громадських організацій, ЗМІ на території Донбасу.

"Тільки за умови повного виконання всіх складових "безпекового пакету" можлива імплементація політичного пакету. За жодних обставин не можна залишити джерело неспокою та нестабільності в Україні, інакше - усі наші зусилля будуть марним", - зазначила народний депутат.

Зі свого боку міністри закордонних справ Німеччини та Франції висловили свою підтримку нашій державі та заявили, що і надалі сприятимуть врегулюванню конфлікту на Донбасі.

"Ми поважаємо суверенітет України та разом докладаємо зусиль для встановлення миру в Україні", - сказав Жан-Марк Еро.

За словами Вальтера Штайнмаєра, вони зацікавлені в єдності України і "ми ніколи не визнаємо анексію Криму, ми готові і надалі підтримувати вашу державу і надавати вам допомогу".