ua en ru

Тимошенко привітала Україну з кроком до надання Томосу про автокефалію УПЦ

Тимошенко привітала Україну з кроком до надання Томосу про автокефалію УПЦ Фото: Юлія Тимошенко (прес-служба)

Тимошенко впевнена, що церква має об’єднувати людей

Народний депутат, лідер "Батьківщині" Юлія Тимошенко привітала всю Україну з важливим рішенням Константинополя, з величезним кроком до надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Тимошенко на Facebook.

"Це велика, ждана та світла подія, яка визначає історію країни, історію нації на багато років, а може й на кілька століть наперед. Церква має об’єднувати людей, вести їх до добра та світла, як і люди мають допомагати один одному! У цьому – суть християнства, його велика місія та духовне призначення", – написала вона.

Лідер "Батьківщини" із жалем зазначила, що в Україні церкву десятиліттями намагалися зробити роз’єднуючим і дестабілізуючим фактором.

"Хтось ззовні постійно втручався в наші справи, намагався сварити нас, розводити по різних церквах і вказувати, яким богам молитися. Відсьогодні цього не буде!", – наголосила політик.

Тимошенко зауважила, що Українська церква – одна з найдавніших та найславетніших у всьому православному світі.

"Більше тисячі літ минуло відтоді, коли Великий Володимир хрестив Київську Русь. Ми маємо історію, маємо традицію, маємо свою Божу істинну віру і свій праведний шлях. І нарешті історичну справедливість відновлено. Ми будемо мати свою справді незалежну церкву", – зауважила вона.

Створення єдиної Української церкви лідер партії назвала шляхом до об’єднання, миру, злагоди та взаємної поваги й любові до ближніх.

"Я від усього серця дякую всім, хто долучився до великої місії об’єднання українських церков, хто мріяв про це, вірив, і вже самою вірою наближав знаменну подію", – підсумувала Тимошенко.