ua en ru

Тимошенко пішла на зближення з олігархами, - джерело

Тимошенко пішла на зближення з олігархами, - джерело Фото: Юлія Тимошенко

Вона зблизилася з Коломойським і уклала ситуативний союз з Фірташем і Льовочкіним

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пішла на зближення з олігархами Ігорем Коломойським і Дмитром Фірташем. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Літній марафон: до чого готується Юлія Тимошенко".

Зокрема, як стверджує джерело РБК-Україна в Адміністрації президента, Тимошенко пішла на зближення з власником групи "Приват" Ігорем Коломойським ще навесні цього року.


"Напередодні формування нової коаліції в Раді Тимошенко зустрічалася з Коломойським, і саме з його подачі зробила заяву, що переходить в опозицію", - стверджує співрозмовник в АП.

Відзначимо, що раніше Коломойський заявляв, що спілкується з соратником лідера "Батьківщини" народним депутатом Олександром Абдулліним. Сама лідер "Батьківщини" зв'язок Коломойським та іншими представниками великого бізнесу заперечує і, навпаки, звинувачує у змові з олігархами президента.

Про укладення Юлією Тимошенко ситуативного союзу з власником Group DF Дмитром Фірташем і народним депутатом від "Опозиційного блоку" Сергієм Льовочкіним РБК-Україна повідомило джерело в Адміністрації президента. При цьому оточення президента нагадує, що навесні цього року лідер "Батьківщини" літала до Відня, де Фірташ під підпискою про невиїзд чекає апеляції по справі про видачу США.

Нібито тоді Тимошенко домовилася з Фірташем, який має вплив на "Опозиційний блок", що їх політсили будуть спільно працювати на перевибори Ради, а також про медіа-супроводі лідера "Батьківщини" телеканалом "Інтер".

У той же час співрозмовники РБК-Україна в оточенні Сергія Льовочкіна заперечують союз з Тимошенко.

"Ми не розглядаємо можливість будь-яких союзів у цьому складі Ради", - заявив співрозмовник РБК-Україна, близьке до Льовочкіна.

Нагадаємо, Коломойський і Боголюбов вимагають від України 4,67 млрд доларів через Стокгольмський суд.