ua en ru

Тимошенко отримує лікування в повному обсязі в межах СІЗО, - Пенітенціарна служба

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко станом на 19:00 25 листопада отримує лікування, рекомендоване МОЗ, в повному обсязі в межах Київського СІЗО. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.
За повідомленням прес-служби, згідно письмового звернення Тимошенко до керівництва Київського СІЗО їй було надано висновки всіх медичних обстежень, проведених в Київській обласній клінічній лікарні.
"Державна пенітенціарна служба України запевняє, що умови тримання Юлії Тимошенко відповідають законодавчо встановленим нормам, а стан здоров'я ув'язненої продовжує перебувати під контролем медперсоналу Київського СІЗО", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення з забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн. В останні дні під час перебування Тимошенко в СІЗО стан здоров'я екс-прем'єра різко погіршився. Про те, що їй потрібна медична допомога поза ізолятором, заявила в понеділок 21 листопада омбудсмен Ніна Карпачова. 23 листопада Тимошенко пройшла медичне обстеження в одній з київських медичних установ. Захист Тимошенко сказав, що не довіряє результатам обстеження. 25 листопада Тимошенко була переведена до іншої камери СІЗО через плановий ремонт сантехнічного обладнання в камерах, системи примусової вентиляції, тепло-, водо- та енергомереж в рамках підготовки до зими.