ua en ru

Тимошенко: У перший тиждень роботи нового президента тарифи ЖКГ будуть знижені

Тимошенко: У перший тиждень роботи нового президента тарифи ЖКГ будуть знижені Фото: Юлія Тимошенко (facebook.com/YuliaTymoshenko)

Політик пояснила, що борг за комунальні послуги був зумовлений не об’єктивним ринком, а "виключно бажанням вузької групи людей заробити надприбутки"

У перший тиждень роботи нового Президента України тарифи на житлово-комунальні послуги будуть знижені до адекватного рівня. Про це лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила на своїй сторінці у Facebook, відповідаючи на запитання користувача щодо величезної заборгованості населення за комунальні послуги.

"Перші кроки, які будуть зроблені упродовж першого тижня – буде списаний борг бідних людей за ЖКГ! Тому що наявність цього боргу свідчить про непосильність встановлених тарифів для людей. І для того, щоб за ними розрахуватися, бідним людям скоро доведеться продавати свої нирки. Ми знімемо з них цей тягар", – сказала вона.

Політик пояснила, що є люди, які апріорі не в змозі платити за комунальні послуги.

"Жорсткі тарифи і несправедлива система нарахування субсидій ставлять їх на межу банкрутства. Коли у людини немає жодних джерел, щоб платити, і нестачу не компенсують субсидії, коли цей тягар доводить людей до самогубства – тоді держава має допомогти і списати борги. Кожен такий випадок буде розглядатися окремо. А якщо людина має доходи і просто не платить за ЖКГ – це вже інший контекст, і жодного списання боргів для таких людей не буде", – сказала народний депутат.

Окрім того, лідер партії повідомила, що після приходу до влади "Батьківщина" знизить тарифи на газ до рентабельної адекватної ціни, яка буде повністю прибутковою, забезпечуватиме розвиток галузі і становитиме 80-90 доларів за тис. куб.м.

"Люди, які отримують сьогодні субсидії, продовжуватимуть їх отримувати і не платитимуть за газ більше, ніж сьогодні", – пояснила парламентарій.

Юлія Тимошенко також прокоментувала питання тарифів на електроенергію. Вона зазначила, що схема "Роттердам+" буде ліквідована наступного дня після приходу нового президента до влади.

"З відповідальністю всіх, хто був замішаний в цій гіперкорупційній оборудці", – зауважила політик.

Вона зазначила, що, на жаль, змінити вбивчу тарифну політику для українців неможливо, поки чинна влада не піде в небуття.

"Але їм залишилося недовго. Приблизно рік", – написала лідер "Батьківщини".