ua en ru

Тимошенко відмовилася від етапування на суд і відеоконференції, - ДПтС

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко знову відмовилася бути етапованою для участі у засіданні суду в м. Києві, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС).

"Засуджена Юлія Тимошенко знову відмовилася бути етапованою для участі у засіданні суду в м. Києві. Поведінка та позиція засудженої щодо її вивезення взагалі не змінилися. Зокрема, вчора ввечері її вкотре було ознайомлено із повідомленням про виклик до суду. Засуджена, як завжди, не надала жодної конкретної відповіді щодо своєї готовності бути етапованою", - йдеться в повідомленні ДПтС.

Як зазначає відомство, Тимошенко знову було запропоновано взяти участь у судовому засідання шляхом відео конференції, однак вона відмовилася.

"Про небажання засудженої бути етапованою та скористатися правом участі у судовому засіданні через застосування відеоконференції, співробітниками колонії було складено відповідний акт. Цей документ передано суду. Крім того, наголошуємо, що транспорт та конвой були вчасно готові для здійснення етапування", - йдеться в повідомленні ДПтС.

Нагадаємо, сьогодні має продовжитися засідання суду у справі Щербаня. Відзначимо, у червні 2012 року перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін вперше заявив, що у прокуратури є достатньо доказів того, що екс-прем'єр-міністри України Юлія Тимошенко і Павло Лазаренко причетні до вбивства нардепа Євгена Щербаня. Парламент відмовився створити тимчасову слідчу комісію для розслідування вбивства Щербаня. А ось ГПУ почала розслідувати справу по вбивству нардепа.

Читайте також: Євген Щербань знав, що його вб'ють, - заява екс-губернатора Донецької обл. (відео)