ua en ru

Тимошенко засудять і амністують, - джерело

Складні відносини з Кремлем змушують офіційний Київ активніше шукати додаткові точки дотику із Заходом. Звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко могло б стати демонстрацією готовності української влади йти на поступки. Але водночас воно ставало б демонстрацією її слабкості, пише видання "Дзеркало тижня. Україна".

"На Банковій, за даними різних джерел видання, готують ерзац-варіант: засудити і амністувати. Законопроект про "декриміналізацію" кримінальної статті про перевищення влади з'явився, напевно, не випадково. Одним словом, шанси вийти на свободу у Тимошенко залишаються. У випадку з амністією влада вбиває двох зайців: йде на поступки Заходу і позбавляє главу БЮТ можливості обиратися", - зазначає "Дзеркало тижня. Україна".

З'явився шанс знайти свободу і в екс-глави МВС Юрія Луценка. Проект закону про його амністування вніс Геннадій Москаль.

"Зберігається надія на те, що Луценку змінять запобіжний захід у зв'язку з серйозною хворобою, лікування якої просто неможливе в умовах СІЗО. Залишати людини з таким діагнозом за гратами не можна, і якщо в Києві цього досі не зрозуміли, то їм можуть підказати з-за кордону. Ходять чутки про те, що спрагу помсти влада задовольнила, термін за вироком Луценка "підженуть" під термін перебування в СІЗО і в найближчому майбутньому відпустять. У всякому разі звільнення Луценка сьогодні виглядає більш ймовірним, ніж звільнення Тимошенко. Водночас, ходять чутки, що наступним кандидатом на "посадку" в списках влади є Олександр Турчинов", - пише "Дзеркало тижня. Україна".