ua en ru

Тимошенко вже кілька разів відмовилася від дебатів з Ляшком, - політолог

Тимошенко вже кілька разів відмовилася від дебатів з Ляшком, - політолог Фото: Володимир Цибулько (джерело фото - "Слово і діло")

Цибулько вважає, що прямі дебати політиків є "вимогою часу"

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вже кілька разів відмовилася від прямих дебатів з лідером Радикальної партії Олегом Ляшком. Про це в коментарі українським ЗМІ заявив політичний експерт Володимир Цибулько.

"Ось, наприклад, зараз заочно дискутують Олег Ляшко і Юлія Тимошенко. Ляшко звинувачує Юлію Володимирівну у співпраці з Медведчуком і Кремлем, а вона у відповідь також критикує головного радикала. Вихід тут простий і доступний: сядьте удвох в студії прямого ефіру, принесіть свої документи, і проведіть змістовну дискусію. І кожен канал з радістю надасть свій майданчик, рейтинг передачі буде максимальний. А виборці, крім яскравого шоу, нарешті розберуться, хто чого вартий і чи справді є контраргументи на звинувачення", - сказав Цибулько.

За словами експерта, Ляшко вже кілька разів викликає Тимошенко на прямі дебати, але вона постійно відмовляється.

"Для неї (Тимошенко, - ред.) це вже програш, і це показово: колись вона була лідером потужної фракції, і той же Ляшко був її депутатом. Але час минув, допущені помилки, особливо останнім часом - спільні дії синхронно з "Опоблоком" не розуміють вже і в самій партії "Батьківщина". А Ляшко за цей час провів свою фракцію в парламент, став найкращим спікером Ради, і тепер вже переріс і саму Тимошенко, і її відмова від дебатів показує, що вона вже програє молодому радикальному політику", - вважає експерт.

При цьому він упевнений, що дебати в Україні "ще приживуться". "Не вічно ж нашому глядачеві спостерігати американські праймеріз або дебати в британській Палаті громад. Поки що закон вимагає дебатів під час президентських виборів, але прямі дебати політиків першої величини - це вже вимога часу, і це стане питанням створення нової політичної культури. Україною будуть керувати ті політики, які зможуть вийти на дебати з ким-небудь і аргументовано доведуть свою перевагу", - резюмував експерт.