ua en ru

Тимошенко не може брати участі у засіданні суду по ЄЕСУ 21 травня, – Міжнародна медична комісія

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка проходить курс лікування у Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" у Харкові, не зможе 21 травня брати участі у засіданні Київського районного суду Харкова з розгляду кримінальної справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". Відповідний висновок на брифінгу у Харківській лікарні оприлюднила заступник голови Міжнародної медичної комісії Галина Сіроштан, передає радіо "Свобода".

За її словами, вчора до медкомісії надійшов запит від начальника Качанівської виправної колонії Івана Первушкіна з проханням оцінити стан здоров'я Тимошенко і надати висновок щодо можливості її участі у судовому засіданні 21 травня.

Сіроштан зауважила, що сьогодні зранку члени комісії провели консультації з медиками, які лікують Тимошенко. Сіроштан наголосила, що медична комісія дійшла висновку, що 21 травня екс-прем'єр не може бути присутньою на засіданні суду, оскільки, відповідно до розробленого лікарем Тимошенко Лутцом Гармсом графіку, пацієнтці краще не переривати курс процедур і прийом дієтичного харчування.

Вона зазначила, що цей висновок медична комісія факсом і офіційним листом передала Первушкіну. Сіроштан висловила переконання, що керівництво колонії дослухається цих рекомендацій.

28 квітня Київський районний суд Харкова ухвалив рішення про перенесення на 21 травня розгляду по суті справи проти Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". Сторона державного обвинувачення вимагає від суду забезпечити особисту присутність Тимошенко на судовому процесі.