ua en ru

Тимошенко вважає мінські домовленості вагомим кроком до встановлення миру

Результати переговорів у Мінську та зустрічі в "нормандському форматі" є вагомим кроком на шляху до встановлення миру в Україні. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, коментуючи результати зустрічі в Мінську.

Вона висловила віру в те, що "Мінські домовленості будуть втілені в життя та принесуть Україні довгоочікуваний мир".

"Ми всі віримо, що коли збираються саміти на такому високому рівні, коли в переговорах про встановлення миру беруть участь лідери таких потужних країн, то домовленості втілюються в життя", - сказала Тимошенко.

Тимошенко також вважає, що можливе звільнення української льотчиці Надії Савченко, про яке вдалося домовитися Президенту України Петру Порошенку в Мінську, а також звільнення усіх полонених і ув'язнених, буде перемогою України.

Лідер "Батьківщини" зауважила: "Ми будемо щасливі, якщо домовленості будуть втілені в життя, і Надя повернеться додому, стане депутатом Верховної Ради, членом ПАРЄ і буде робити все для того, щоб Україна стала жити краще, щоб Україна була реформована, щоб в нашій державі був мир".

Тимошенко також висловила сподівання, що всі політичні в'язні, які знаходяться в Росії, народний депутат Надія Савченко та інші військовополонені будуть звільнені протягом 19 днів, як зафіксовано в документах "нормандського формату", ухвалених у Мінську.

Окрім цього, коментуючи "мінські домовленості", вона нагадала, що фракція "Батьківщина" завжди була проти будь-якої федералізації України та відстоювала ідею децентралізації.