ua en ru

Тимошенко у Мюнхені закликала до нових рішень для припинення гібридної війни РФ проти України

Тимошенко у Мюнхені закликала до нових рішень для припинення гібридної війни РФ проти України Фото: Юлія Тимошенко (РБК-Україна)

Тимошенко виступила під час панельної дискусії "Нові загрози вимагають нового лідерства"

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала шукати нові рішення і стратегії для припинення гібридної війни Росії проти України, а також для уникнення запровадження гібридного миру. Про це вона заявила, виступаючи під час панельної дискусії "Нові загрози вимагають нового лідерства", яка проходила в рамках Мюнхенської безпекової конференції у Німеччині, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Прагнення мого народу бути частиною Європи, бути частиною НАТО не пройшли безкарно. Росія почала проти нас війну. Було анексовано частину нашої території – Крим і окуповано частину нашої східної території – Донбас", – наголосила лідер "Батьківщини".

"Якби 10 років тому мені сказали, що на нас підуть війною, я б відповіла, що це божевілля. Але це сталося. У нас вбито понад 10 тисяч людей, зокрема тисячу жінок та дітей. Це велика трагедія", – додала Тимошенко.

За її словами, Україна – це абсолютно мирна держава. "І саме тому українці запитують, чому не діє Будапештський меморандум, який надав гарантії недоторканності нашої території і наших кордонів. Тоді Україна добровільно відмовилась від третього за потужністю ядерного потенціалу. Чому четвертий рік йде війна, гібридна війна? У цих умовах ми мусимо зробити все можливе для того, щоб відповіддю на гібридну війну не став гібридний мир", – заявила Тимошенко.

На її переконання, такий гібридний мир є недопустимим. "Для цього нам потрібні нові рішення та стратегії, а головне – потрібно нове дієве лідерство, яке зможе модерувати ці процеси в світі", – наголосила парламентарій.

Як повідомили у прес-службі "Батьківщини", 6-18 лютого Юлія Тимошенко та заступник голови партії, голова парламентського комітету з прав людини Григорій Немиря беруть участь у Мюнхенській безпековій конференції.