ua en ru

Тимошенко може знадобитися операція, - екс-міністр охорони здоров'я

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко потребує термінового переведення до спеціального стаціонару, але навіть після цього не можна виключати необхідність операційного втручання. Про це РБК-Україна повідомив екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук.

"Я сказав під час прес-конференції, що її необхідно адекватно лікувати. Якщо лікування не допомагатиме, тоді може постати питання про операцію", - сказав Поліщук.

Він додав: "Для початку її потрібно перевести в спеціальний стаціонар, тому що в рамках знаходження в колонії лікування її захворювань не може бути ефективним".

Крім того, незважаючи на наполегливе прохання присутніх на зустрічі з Поліщуком журналістів продемонструвати діагноз Тимошенко, була отримана відмова.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі із забороною обіймати певні державні посади протягом ще трьох років за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в січні 2009 р. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити НАК "Нафтогаз України" близько 200 млн дол. 30 грудня 2011 р. Тимошенко була етапована з Київського СІЗО до Качанівської виправної колонії в Харкові.

14 січня Тимошенко відмовилася від прийняття призначених фахівцями Мінохоронздоров'я медичних препаратів.