ua en ru

Тимошенко хоче обговорити з Порошенко і Яценюком зміну системи забезпечення армії

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє що український уряд повинен забезпечити достатнє фінансування всіх військових потреб в умовах російської агресії.

Про це політик заявила в середу під час зустрічі з військовими 1-ї спеціалізованої бригади територіальної оборони у Кіровограді.

"Я вражена тим, як українська влада, як держава ставиться до своїх захисників. Їх відправляють на фронт без того, що їм необхідно, для того, щоб жити, захищати Україну, боротися", - наголосила Тимошенко.

"Я думаю, що уряд, Президент, усі високопосадовці, міністр оборони, несуть персональну відповідальність за те, щоб наші патріоти, наші захисники були забезпечені всім необхідним для того, щоб мали можливість боротися", - зазначила вона.

Юлія Тимошенко повідомила, що після повернення до Києва планує провести зустріч із Президентом та прем'єр-міністром, аби обговорити докорінну зміну системи забезпечення армії зброєю і всіма побутовими речами.

"Я буду досить жорстко порушувати питання, щоб кожна копійка бюджету мусила повертатися не кланам на ПДВ, не в банки родини Януковича, як зараз відбувається, і не торгувати сьогодні українською зброєю наліво, а все це мусить бути сконцентровано, всі ресурси, всі фінанси, вся наша техніка, зброя мусять бути сконцентровані і направлені для того, щоб наше військо боронило державу", - додала лідер партії.

На її думку, саме держава, а не волонтери, мусить в повному обсязі забезпечувати військових.

"Наша команда вже більше, ніж на 35 млн поставила армії теплого одягу, систем захисту, систем зв'язку, тепловізорів, навіть бронетехніку", - наголосила вона.

Тимошенко у Кіровограді також поклала квіти до пам'ятника Воїнам-інтернаціоналістам та вшанувала їхню пам'ять хвилиною мовчання.

Тимошенко хоче обговорити з Порошенко і Яценюком зміну системи забезпечення армії

Тимошенко хоче обговорити з Порошенко і Яценюком зміну системи забезпечення армії