ua en ru

Тимошенко: Фракція "Батьківщина" підтримує створення "порто-франко" в Одеському регіоні

Тимошенко: Фракція "Батьківщина" підтримує створення "порто-франко" в Одеському регіоні

Пропозиція ввести в Одеському регіоні режим "порто-франко" прокоментувала керівник фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Юлія Тимошенко, пише From-UA.

"Ми впевнені, що створення зони вільної торгівлі в Одеському регіоні є хорошою ініціативою, яка підвищить товарообіг в регіоні та по всій Україні, залучить інвестиції, забезпечить стабільний розвиток економіки. Фракція політичної партії "Батьківщина" завжди підтримувала ініціативи, спрямовані на розвиток економіки, - заявила Тимошенко.

Петиція на підтримку створення зони вільної торгівлі "порто-франко" на офіційному сайті президента України набрала вже більше 25 тисяч підписів та очікує розгляду Петром Порошенком.

Тимошенко, разом з тим, зазначила, що режим функціонування вільної економічної зони "несе в собі високі корупційні ризики", тому керівництво Одеського регіону має забезпечити максимально прозорі умови ведення бізнесу і максимально жорстку антикорупційну політику.

"Внесений до Верховної Ради законопроект про створення спеціальної економічної зони буде ретельно проаналізовано фахівцями фракції на предмет корупційних ризиків, після чого фракція ухвалить своє рішення щодо підтримки ініціативи", - резюмувала глава фракції.

У лютому цього року активісти громадського руху "Одеса - за порто-франко" зібрали понад 40 000 підписів на підтримку введення в Одесі особливого режиму. Проект знайшов підтримку у Верховній раді - 14 жовтня нардеп Євген Мураєв зареєстрував законопроект про зону "порто-франко" в Одеській області.