ua en ru

Тимошенко 6 січня втратила свідомість на дві години, - Турчинов

Юлія Тимошенко 6 січня втратила свідомість від прийому ліків приблизно на дві години. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"З'ясувати об'єктивну інформацію ми змогли тільки сьогодні вдень, тому що протягом свят наші захисники не мали доступу до Юлії Тимошенко, і тільки сьогодні вдень Сергій Власенко після зустрічі з Юлією Тимошенко надав нам об'єктивну інформацію. 6 січня приблизно о 22:30 Юлія Тимошенко одразу після прийому ліків від захворювання на ГРВІ - ліків, які надали їй працівники колонії, - втратила свідомість. Протягом 20 хвилин її співкамерниця намагалася достукатися в двері, щоб їй надали необхідну допомогу. Це при тому, що в камері ведеться цілодобове відеоспостереження. Лише через 20 хвилин і внутрішні працівники колонії почали вживати заходів, і тільки після 24:00 змогли вивести Юлію Володимирівну з критичного стану. Протягом цього часу її тиск був 60/40", - сказав Турчинов.

За його словами, Тимошенко звернулась з вимогою до керівництва колонії не запрошувати більше до неї на обстеження представників Міністерства охорони здоров'я. Також Турчинов зазначив, що офіційно лікарі не пояснили причини непритомності Тимошенко. "Скоріше за все, це реакція організму на якісь ліки, - ось як вони пояснили", - уточнив заступник голови партії "Батьківщина".

Партія "Батьківщина" пов'язує втрату свідомості Тимошенко з прийняттям ліків від ГРВІ, які призначили їй медичні працівники колонії. Також Турчинов зазначив, що через півгодини фракція БЮТБ у Верховній Раді буде робити відповідну заяву щодо цього випадку.