ua en ru

Тіллерсон заявив, що США готові прийняти військові заходи проти Північної Кореї

Тіллерсон заявив, що США готові прийняти військові заходи проти Північної Кореї Фото: Рекс Тіллерсон

Тіллерсон заявив про реальну загрозу ядерної атаки КНДР на Сеул і Токіо

Сполучені Штати Америки готові прийняти військові заходи проти Північної Кореї у зв'язку з її ядерними ракетними випробуваннями. Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон, виступаючи на засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, передає CNN.

"З кожним успішним вибухом і ракетним випробуванням КНДР Північно-Східна Азія і світ в цілому стають ближче до нестабільності і масштабного конфлікту. Загроза ядерної атаки Північної Кореї на Сеул і Токіо вже реальна. Лише питання часу, коли Північна Корея буде володіти можливостями, щоб завдати удару по США", - сказав Тіллерсон.

Глава Держдепу також закликав усі держави чинити тиск на Пхеньян, призупинивши дипломатичні відносини з КНДР і пригрозив вводити санкції проти іноземних компаній та осіб, які підтримують реалізацію корейської ядерної програми.

При цьому Тіллерсон не виключив військового шляхи вирішення ситуації

"Заходи дипломатичного та фінансового тиску будуть підтримані готовністю протидіяти агресії Північної Кореї із застосуванням військової сили, якщо це буде потрібно... В запасі повинні залишатися всі можливі варіанти відповіді на майбутні провокації", - сказав держсекретар США.

Нагадаємо, КНДР погрожує США і Південній Кореї руйнівним ядерним ударом. В КНДР заявляють, що удар буде носити випереджальний характер у відповідності з правом країни на самооборону.