ua en ru

Тіллерсон попередив Лаврова про наслідки нової химатаки в Сирії, - джерело

Тіллерсон попередив Лаврова про наслідки нової химатаки в Сирії, - джерело Фото: Сергій Лавров і Рекс Тіллерсон (Chip Somodevilla/Getty)

Глава МЗС Росії спростував інформацію про підготовку урядом Башара Асада хіматаки

Ще до офіційної заяви США про підготовку хімічної атаки з боку армії президента Сирії Башара Асада, державний секретар США Рекс Тіллерсон попередив міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про можливі наслідки такого кроку. Про це повідомило джерело з офіційних осіб, передає видання Daily Beast.

За інформацією видання, у відповідь Лавров "як завжди заявив, що ніякої хімічної атаки не буде".

Джерело видання в Білому домі не пояснило, звідки у США дані про плани Асада.

З його слів, інформація надійшла від каналу, який і раніше говорив про можливе застосування урядовою армією хімічної зброї і цього разу у Вашингтоні вирішили заздалегідь попередити про наслідки, щоб по можливості уникнути атаки.

Крім того, вашингтонський чиновник повідомив виданню, що Дональда Трампа також попередили про можливу хімічну атаку в Сирії, проте його ця новина нібито не особливо зацікавила.

Нагадаємо, раніше в Білому домі заявили, що режим Башара Асада готує в Сирії нову хімічну атаку.

"США зафіксували потенційні приготування режиму Асада до ще одного нападу із застосуванням хімічної зброї, який може призвести до масової загибелі мирних жителів, включаючи невинних дітей", - йдеться у випущеній 27 червня заяві.