ua en ru

Тіллерсон обговорить з європейськими лідерами ситуацію в Україні

Тіллерсон обговорить з європейськими лідерами ситуацію в Україні Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Department of State)

Тіллерсон відвідає Британію, Францію та Швейцарію

Державний секретар США Рекс Тіллерсон 21-23 січня 2018 року прибуде до Європи, щоб обговорити ситуацію в Україні. Про це йдеться на сайті американського відомства.

"21 січня він (Тіллерсон,- ред.) прибуде в Лондон, де зустрінеться з міністром закордонних справ Борисом Джонсоном і радником з національної безпеки Марком Седвіллом, щоб обговорити наше співробітництво з питань, що становлять взаємний інтерес у всьому світі, включаючи Іран, Сирію, Лівію, КНДР і Україну", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 23 січня Тіллерсон в Парижі зустрінеться з французькими офіційними особами для обговорення глобальних питань, що становлять взаємний інтерес, включаючи Сирію, Іран, Ліван, Лівію, КНДР і Україну. Він також візьме участь у відкритті Міжнародного партнерства проти безкарності за застосування хімічної зброї.

Потім вирушить до Швейцарії, де з 24 по 26 січня візьме участь у Всесвітньому економічному форумі 2018 року.

Нагадаємо, у вівторок, 26 грудня, Тіллерсон провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим. Зокрема, сторони обговорили Україну та мінські домовленості.