ua en ru

Тіллерсон і Лавров уперше після ракетного удару обговорили ситуацію в Сирії

Тіллерсон і Лавров уперше після ракетного удару обговорили ситуацію в Сирії Фото: Рекс Тіллерсон і Сергій Лавров поговорили по телефону

Телефонна розмова відбулася з ініціативи американської сторони ввечері 8 квітня

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорив по телефону з главою американської дипломатії Рексом Тіллерсоном ситуацію в Сирії, після того як США завдали ракетного удару по авіабазі урядових сил. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ у Facebook.

Зазначено, що розмова відбулася з ініціативи американської сторони ввечері 8 квітня 2017 року.

"Лавров підкреслив, що напад на країну, уряд якої бореться з тероризмом, лише грає на руку екстремістам, створює додаткові загрози для регіональної і глобальної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, російський міністр зазначив, що інформація про застосування урядовими військами Сирії хімічної зброї в Ідлібі 4 квітня не відповідає дійсності.

"Глави зовнішньополітичних відомств домовилися продовжити розгляд стан справ у сирійському врегулюванні при особистій зустрічі", - повідомляє МЗС.

8 апреля по американской инициативе состоялся телефонный разговор Министра иностранных дел Российской Федерации С.В.Лавр...

Опубліковано МИД России 8 квітня 2017 р.

Як очікується, візит Тіллерсона до столиці РФ Москви заплановано на 12 квітня 2017 року.

Нагадаємо, раніше Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що вважає факт продовження підтримування Росією режиму Башара Асада в Сирії "прикрим, але очікуваним".