ua en ru

Тіхановська почала формувати тіньовий уряд

Тіхановська почала формувати тіньовий уряд Фото: Світлана Тіхановська (facebook.com/strana888)
Автор: РБК-Украина

Білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська приступила до формування тіньового уряду. До його складу вже увійшли дві людини.

Про це повідомляє її прес-служба в Telegram.

Повідомляється, що відомий юрист і правозахисник Гаррі Погоняйло призначений представником з прав людини. Він був адвокатом у багатьох справах про права людини в Білорусі, включаючи справи Павла Шеремета та Дмитра Завадського.

Крім того, представником з економічних реформ призначений економіст Алесь Алехнович - віце-президент Аналітичного центру CASE-Belarus.

"Режим Олександра Лукашенка не тільки нелегітимний, він більше не справляється зі своїми завданнями. Ми не можемо сидіти склавши руки і спостерігати, як країна все більше занурюється в кризу. Тому, щоб забезпечити проведення нових виборів, я продовжую свою роботу з об'єднання всіх демократичних сил білоруського суспільства", - додала Тіхановська.

Зазначимо, тіньовий уряд представляє собою команду кандидатів у міністри, сформовану опозицією в очікуванні приходу до влади.

Нагадаємо, раніше Тіхановська попросила Захід обмежитися точковими санкціями проти Білорусі.

Детальніше про ситуацію навколо Білорусі після виборів та інавгурації Олександра Лукашенка читайте в матеріалі РБК-Україна "Хто тут влада. Що з легітимністю Лукашенко в очах України і світу".