ua en ru

Тігіпко: В Україні з 2012 р. передбачається підвищення пенсій на 10%

В Україні з 2012 р. передбачається підвищення пенсій на 10% для всіх пенсіонерів та збільшення виплат 60% пенсіонерів на 100 гривень. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє прес-служба уряду.

"Ухвалення пенсійної реформи - надзвичайно важлива подія. Ми зробили головне - стабілізували бюджет Пенсійного фонду. А це є гарантією того, що пенсії будуть виплачуватися своєчасно і в повному обсязі. Я це гарантую", - підкреслив Сергій Тігіпко.

Віце-прем'єр висловив упевненість, що найближчим часом закон буде підписано і оприлюднено. "І з першого жовтня 2011 пенсійна реформа почне діяти", - сказав він.

За словами Сергія Тігіпка, наступними кроками уряду буде легалізація зарплат і ринку праці, впровадження загальнообов'язкового накопичувального страхування та осучаснення пенсій. "До нового року ми приймемо конкретні рішення щодо другого рівня пенсійної системи. Ми розраховуємо вийти на бездефіцитний бюджет Пенсійного фонду, і якщо наші прогнози справдяться, то з 2013 року ми зможемо впроваджувати другий рівень", - зазначив Сергій Тігіпко.

Віце-прем'єр-міністр також наголосив, що зараз готується закон щодо осучаснення пенсій, який дозволить з 2012 року збільшити виплати 60% пенсіонерів на 100 гривень. Крім того, передбачається підвищення пенсій на 10% для всіх пенсіонерів.