ua en ru

Тігіпко запропонував скасувати податкову оцінку нерухомості

Народний депутат Сергій Тігіпко подав у парламент законопроект № 4149а "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обмеження проведення оцінки майна у разі його оподаткування", який скасовує обов'язкову податкову оцінку всього нерухомого майна. Про це політик написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Тігіпко нагадав, що цей механізм, запущений чиновниками Фонду держмайна з 1 листопада 2013 року, передбачав, що всі об'єкти нерухомості, що продаються фізичними особами, повинні пройти податкову оцінку. Під оцінку також потрапляють оформлення спадщини або дарування.

"Іншими словами, є податок, немає податку - людям доводиться робити податкову оцінку і платити за неї чималі гроші", - зазначив політик.

За його словами, законопроект про скасування податкової оцінки підготовлений спільно з Всеукраїнською Федерацією оцінювачів бізнесу та інтелектуальної власності.

"Раніше будь-які спроби професійних об'єднань та експертів прибрати корупційну схему наштовхувалися на пряму протидію чиновників. Очікуємо зустріти запеклий опір з боку корупціонерів та їхніх лобістів, які нав'язали українцям обов'язкову податкову оцінку при купівлі та продажу житла, приміщень нежитлового фонду, автомобілів і всього, що проходить через єдині та державні реєстри. Вірю, що спільними зусиллями ми зможемо зупинити грабунок українців", - підкреслив Тігіпко.