ua en ru

Тігіпко пропонує Раді невідкладно прийняти законопроекти спрямовані на лібералізацію візового режиму з ЄС

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект постанови заяви № 1153 "Про підтримку євроінтеграційних прагнень українського народу та укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

Згідно з проектом постанови, ВР рекомендує профільним комітетам: активізувати діяльність щодо прийняття законів, спрямованих на адаптацію законодавства України до законодавства ЄС та запровадити механізм парламентського контролю за ними.

Крім того, комітетам пропонується забезпечити невідкладний розгляд та прийняття всіх законодавчих актів, проекти яких вносяться до Верховної Ради України в рамках виконання Україною плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Також парламент очікує що, Кабінет міністрів забезпечить завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для підготовки Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом до підписання і її подальшої ратифікації; розробить і затвердить програму з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Тігіпко сподівається, що Кабмін посилить співробітництво з членами Енергетичного Співтовариства з метою зміцнення енергетичної безпеки України, а також застосування уніфікованих принципів ціноутворення для всіх учасників Енергетичного Співтовариства.

Більш того, згідно з проектом постанови, очікується, що Кабмін завершить регуляторну реформу, аграрну реформу, реформи енергетичного сектору та системи захисту прав інтелектуальної власності, які необхідні для повноцінного функціонування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між з ЄС, а також забезпечить приведення національних ветеринарних, санітарних, фітосанітарних, екологічних норм, стандартів, технічних регламентів та умов у відповідність зі стандартами ЄС.