ua en ru

Тігіпко доручив створити додаткові пункти обігріву для бездомних

Місцева влада повинна терміново розмістити додаткові пункти обігріву і харчування для людей, які не мають житла, і забезпечити їх необхідними соціальними послугами. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час відвідування соціального "Центру обігріву" в Броварах Київської області, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.
Центр працює з залученням місцевих громадських і релігійних організацій, а також представників бізнесу. У ньому бездомні люди отримують харчування, медичні і соціальні послуги.
"Зараз, коли в Україну прийшли сильні морози, соціальні служби мають об'єднати свої зусилля з представниками органів внутрішніх справ та Міністерства надзвичайних ситуацій для того, щоб надавати оперативну допомогу людям, які не мають даху над головою", - підкреслив Сергій Тігіпко.

За приблизними підрахунками експертів, в Україні проживає понад 100 тисяч бездомних людей, з них більше 12 тисяч - в Києві.

Нагадаємо, раніше директор департаменту цивільного захисту МНС України Василь Квашук повідомляв, що з 27 січня кількість пунктів для обігріву громадян в Україні збільшується до 600.
Крім того, він заявив, що в Україні до 7 лютого очікується до 33 градусів морозу, що досягне критеріїв стихійного гідрометеорологічного явища.