ua en ru

Тігіпко може отримати голоси тих, хто розчарувався у політиці нинішньої влади, - політолог

Програма Сергія Тігіпка, оприлюднена ним на з'їзді "Сильної України", відповідає актуальному порядку денному українського суспільства. У ній містяться відповіді на ті питання, які найбільш хвилюють людей. Таку думку висловив політолог, координатор національної експертної мережі "Україна 3.0" Денис Семенов.

"Сергій Тігіпко йде на певний ризик, оскільки в останні роки український виборець часто робив свій вибір під впливом настроїв, а не ідей. Але в цьому може бути і його перевага. Абсолютна більшість його опонентів - у тому числі, з табору нинішнього Президента - увійшли у владу на емоційній хвилі. Яка затухає у міру затягування АТО на сході країни та погіршення соціально-економічної ситуації. У цій обстановці раціональні аргументи і економічна компетентність Тігіпко дозволять йому не тільки консолідувати своїх прихильників, але й залучити тих, хто встиг розчаруватися в політиці чинної влади", - зазначає політолог.

На думку експерта, електоральне поле "Сильної України" - це представники малого і середнього бізнесу, кваліфіковані робітники промислових підприємств та частина інтелігенції, в основному в промислових містах Півдня і Наддніпрянщини. "Але, крім того, ряди прихильників Тігіпка можуть поповнити виборці Партії регіонів і навіть Компартії, які на сьогоднішній момент не бачать в українській політиці скільки-небудь адекватного представника своїх інтересів", - підкреслив він.