ua en ru

Тігіпко: Кабмін відпрацював законопроекти відносно легалізації зарплати

Кабінет міністрів України відпрацював законопроекти відносно легалізації заробітної плати в країні. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Ми відпрацювали ці законопроекти, основні положення залишилися ті ж... ми говоримо, в економіці будуть введені рівні гарантованої заробітної плати, де від керівника підприємства до самої нижчої посадової особи буде встановлений рівень, нижче якого заробітна плата не може знизитися. Ми пропонуємо ввести посилення відповідальності за нелегальні робочі місця, за виплату заробітної плати в конвертах, при чому ця відповідальність буде носити економічний характер, ніяких грат і т. д. ми не передбачаємо", - сказав міністр.
Також тігіпко зазначив, що "норми прописали, дуже важкі йдуть переговори з роботодавцями".

"Ми і до цього часу не всі позиції з ними змогли погодити, ми думаємо, що ще потрібно було змінити... в першу чергу, я вважаю, що потрібно було б знизити рівень соціальних внесків", - додав Тігіпко.

Крім того, коментуючи питання щодо пенсійної реформи, віце-прем'єр-міністр України зазначив: "Виникли технічні моменти, було звернення двох депутатів до Регламентного комітету про, на їх погляд, певні порушення. Це звернення повинен розглянути Регламентний комітет, після цього повинна визначитися сама Верховна Рада з цього питання... деякі моменти цього закону потрібно буде переглянути. Я говорю про дату ведення. Передбачалося, що з 1 вересня дійсно він почне діяти. Зараз це вже неможливо. Потрібно буде цю норму переголосувати. Я думаю, що це достатню швидко буде прийнято і проголосовано".