ua en ru

Тігіпко, Бойко і Царьова можуть виключити з Партії регіонів, - Колесніков

Більшість обласних організацій Партії регіонів наполягають на виключенні Сергія Тігіпка, Олега Царьова і Юрія Бойка в разі, якщо вони не знімуть свої кандидатури на виборах Президента України.

Відповідне рішення політрада партії може ухвалити вже 15 квітня. Про це заявив секретар президії Партії регіонів Борис Колесніков.

Таке рішення продиктоване тим, що єдиним кандидатом від Партії регіонів на виборах Президента делегати з'їзду ПР в суботу 29 березня обрали Михайла Добкіна.

"Ви бачили підсумки праймеріз (Добкін набрав 315 голосів, Тігіпко - 35, Бойко - 15, Царьов -1 - ред.). Я підкреслюю, що вперше в українській політичній історії було проведено пряме голосування, так як 4 кандидата звернулися до партії за підтримкою. Абсолютною більшістю голосів виграв Михайло Добкін. Якщо б ця історія відбувалася в Сполучених Штатах Америки, де нинішній президент Барак Обама обіграв Хілларі Клінтон на праймеріз... Якби Хілларі Клінтон відмовилася знятися - то прізвище Клінтон на сто років було б викреслене з американської політичної історії", - заявив Колесніков.

Він так само підкреслив, що Партія регіонів вирішила і надалі використовувати демократичні принципи при висуванні кандидатів на виборах. "На кожних виборах буде свій представник партії, який заслужить серця виборців", - зазначив Колесніков.