ua en ru

The Times: 150 провідних британських спортсменів приймали допінг

The Times: 150 провідних британських спортсменів приймали допінг Фото: як стверджує британське видання, провідні спортсмени країни вживали допінг

Заборонені препарати спортсмени отримували від директора однієї з приватних клінік Лондона

Близько 150 провідних британських спортсменів, у тому числі футболістів, витрачали тисячі фунтів стерлінгів на допінг. Про це йдеться в результатах розслідування, опублікованих у недільному випуску британської газети The Times.

Повідомляється, що заборонені препарати спортсмени отримували від доктора Марка Бонара, який розповів це, не знаючи, що його знімають прихованою камерою.


Так, директор приватної клініки у Лондоні Бонар у бесіді з журналістом видання, який приховав свою справжню мету, розповів, що у нього є велика мережа клієнтів, що приймають заборонені препарати.

Серед них він назвав учасників велогонки Тур де Франс від Великобританії, чемпіона з боксу, тенісистів, а також гравців футбольних команд "Арсенал", "Челсі", "Лестер" і "Бірмінгем". Їхні імена у статті не називаються.

Доктор розповів, що спортсмени вживали заборонений еритропоетин, а також стероїди, які значно покращували їхні результати.

З його слів, з деякими спортсменами його познайомив колишній тренер "Челсі".

Видання також стверджує, що британське антидопінгове агентство (UKAD) ще два роки тому знало про діяльність Бонара, проте нічого не зробило для її припинення. У зв’язку з цим міністр культури, ЗМІ і спорту Великобританії Джон Уїттінгдейл вже віддав розпорядження розпочати розслідування з цього приводу.

Нагадаємо, відома російська тенісистка Марія Шарапова визнала вживання допінгу, про що вона оголосила на спеціальній прес-конференції у Лос-Анджелесі.