ua en ru

The Soufflet Group проінвестує в портову галузь України, - МІУ

The Soufflet Group проінвестує в портову галузь України, - МІУ Фото: Іллічівський морський торговельний порт

Французька компанія зацікавилася Іллічівським морпортом

У Міністерстві інфраструктури України 19 червня відбудеться підписання меморандуму про намір одного з найбільших гравців світового ринку зерна, компанії The Soufflet Group, розвивати портову інфраструктуру України. Про це повідомили у прес-службі МІУ.

У травні-червні Мінінфраструктури провело робочі зустрічі із представниками The Soufflet Group з метою визначення потенційно цікавих компанії українських інфраструктурних проектів. Було організовано низку ознайомлювальних поїздок до українських морських портів, що дозволило потенційному інвестору досліджувати портову інфраструктуру країни і визначитися із пріоритетними об'єктами для вкладення коштів.

Після серії таких ознайомчих поїздок представники The Soufflet Group висловили готовність інвестувати в розвиток ДП "Іллічівський морський торговельний порт". "Підписанням меморандуму 19 червня міжнародний інвестор покаже наміри протягом наступних кількох років реалізувати інфраструктурний проект на базі порту", - йдеться в повідомленні МІУ.

Soufflet Group - французька багатопрофільна група, один з найбільших у світі виробників солоду. В Україні The Soufflet Group зробила інвестиції у виробництво солоду, зберігання солодового ячменю і пшениці.

ІМТП - універсальний міжнародний порт, один з найбільших на Чорному морі. На підприємстві діють спеціалізовані термінали і комплекси, які дозволяють перевантажувати широкий діапазон вантажів - наливні, навалочні, генеральні. 29 причалів порту здатні приймати судна вантажопідйомністю до 100 тис. тонн. Річна проектна потужність порту - понад 30 млн тонн.