ua en ru

The New York Times прокоментувала помилкову карту з приналежністю Криму до РФ

The New York Times прокоментувала помилкову карту з приналежністю Криму до РФ Фото: помилка на карті з Кримом (The New York Times)

З автором публікації видання не погоджувало карту

Газета The New York Times вивчає обставини виходу матеріалу, в якому з'явилася карта з Кримом, позначеним як спірна територія у складі Росії. Про це заявили в прес-службі видання, передає РБК.

"Ми розглядаємо це питання в даний момент", - заявила прес-секретар газети Даніель Родес Ха.

У свою чергу, автор матеріалу про Кримський міст в The New York Times Іван Нечепуренко заявив, що не має стосунку до опублікованої карті. За його словами, карту з ним не погоджували.

"Ми побачили цю карту так само як і ви", - сказав він.

Нагадаємо, 11 листопада американське видання опублікувало статтю під заголовком "Путінський міст в Крим може нести більше символізму, ніж руху" з картою, на якій український Крим позначений як "спірна територія".

У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ України пообіцяло звернутися в The New York Times з вимогою виправити помилку з Кримом. "Крим не є спірною" територією. Це тимчасово окупована територія України. Окупант відомий - РФ. Звернемося до The New York Times. Помилки повинні бути виправлені", - заявила речник МЗС Мар'яна Беца.