ua en ru

МЗС вимагатиме від The New York Times виправити статтю про приналежність Криму

МЗС вимагатиме від The New York Times виправити статтю про приналежність Криму Фото: помилка на карті з Кримом (The New York Times)

У статті Крим назвали "спірною" територією

Міністерство закордонних справ України звернеться The New York Times з вимогою виправити помилку з Кримом. Про це у Twitter написала речник МЗС Мар'яна Беца.

11 листопада американське видання опублікувало статтю під заголовком "Путінський міст до Криму може нести більше символізму, ніж руху" з мапою, на якій український Крим позначений як "спірна територія".

"Крим не є "спірною" територією. Це тимчасово окупована територія України. Окупант відомий - РФ. Звернемось до The New York Times. Помилки мають бути виправлені", - заявила Беца.

Вимагає виправити помилку і відомий шахіст Гаррі Каспаров, який кілька років тому виїхав із Росії і оголосив боротьбу з режимом Володимира Путіна.

"Ця мапа в The New York Times показує Крим у тому ж кольорі, що і Росію, як "спірний". Так, спірний для Путіна, його загарбника! Жалюгідно і неправильно. Крим - це Україна. Виправте це", - написав Каспаров у Twitter.

Такий заклик підтримав і професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг. "Ви повинні вибачитися за цю публікацію. Повинні!" - написав він і закликав усіх організувати флешмоб і висловити своє обурення у коментарях до публікації.

Нагадаємо, після того, як в інтернеті розгорівся скандал через те, що всесвітньо відомий спортивний бренд визнав Крим "російським", керівництво компанії прибрало всі дані про магазини у Криму зі свого сайту.