ua en ru

The Guardian: турфірма з Австралії має намір організувати екскурсії по Криму

The Guardian: турфірма з Австралії має намір організувати екскурсії по Криму Фото: Gateway Travel має намір продавати 7-денні тури до Криму

В Австралії розпочалася інформаційна кампанія проти Gateway Travel

Австралійський оператор туристичної фірми Gateway Travel в Сіднеї має намір організувати екскурсії по Криму, незважаючи на те, що Австралія визнає його частиною України і раніше розширила санкції проти РФ у зв'язку з анексією, передає The Guardian.

Видання повідомляє, що після оголошення про плани продавати тури до анексованого Криму в Австралії розпочалася інформаційна кампанія проти австралійського оператора російської компанії Gateway Travel, яку звинувачують "у підтримці тих, хто збив лайнер МН-17".

"Якщо люди хочуть їхати в Крим, і ми можемо оформити їм російську візу, вони зможуть це зробити. Якщо українському уряду це не подобається, значить, йому не пощастило. Крим належить Росії на даний момент", - заявила менеджер Gateway Travel в Австралії Тоня Кисляков.

Союз українських організацій в Австралії з цього приводу звернувся до міністра закордонних справ Джулії Бішоп. Організація також планує підняти питання діяльності Gateway Travel. За словами голови Союзу Стефана Романіва, плани фірми повинні бути засуджені.

Міністерство закордонних справ Австралії продовжує наполягати проти подорожей в Крим через "дуже високий ризик". Відомство попереджає, що при регулярних подорожах страхові поліси будуть вважатися недійсними і уряд Австралії "навряд чи зможе надати консульську допомогу".

Нагадаємо, австралійські санкції проти РФ набули чинності в березні 2015 року.