ua en ru

The Guardian: Росія таємно відправила зброю на Фіджі

The Guardian: Росія таємно відправила зброю на Фіджі Фото: президент РФ Володимир Путін

Зброя прибула в порт Сува минулого тижня

Уряд Росії таємно відправив на Фіджі 20 контейнерів зброї. Вантажне судно прибуло в порт Сува минулого тижня, повідомляє видання The Guardian.

Експерти вважають, що це може бути першим кроком Росії в боротьбі за вплив на Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Офіційна причина відправки зброї - тренування солдатів Фіжди з використанням російського зброї.

Маніфест вантажу залишається невідомим. Проте опозиційні політики Фіджі вважають, що РФ відправила вертольоти, важке озброєння і нелетальные засоби для розгону натовпу людей.

Влада Фіжди заявили, що офіційно покажуть вантаж в лютому, однак експерти сумніваються, що буде показаний весь арсенал. Місцева влада в той же час стверджують, що зброя необхідна для миротворців, які беруть участь в операціях ООН. Зазначимо, близько тисячі військових Фіджі беруть участь в операціях на Синаї, у Сирії, Іраку та Лівані.

Нагадаємо, видання Financial Times з посиланням на джерела повідомляє, що президент Росії Володимир Путін на початку січня попросив президента Сирії Башара Асада піти у відставку.