ua en ru

Tesla випустить облігації на 1,5 млрд доларів

Tesla випустить облігації на 1,5 млрд доларів Фото: компанія Tesla (tesla.com)

Залучені кошти компанія спрямує на випуск нової Model 3

В компанії Tesla Inc заявили, що планують випустити облігації на 1,5 млрд доларів для того, щоб зібрати гроші на випуск нової Model 3. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає агентство, перехід на випуск бонусних облігацій - більш якісні інвестиції, які пропонують більш високу прибутковість.

У 2017 році акції Tesla зросли на 67%, підвищивши ринкову вартість компанії приблизно до 60 млрд доларів. Це, підкреслює агентство, вище, ніж у кращих американських автовиробників General Motors Co. (GM.N) і Ford Motor Co (FN), хоча Tesla ще не зробила річний прибуток.

При цьому боргове навантаження автовиробника значно збільшилася в минулому році, коли він купив сонячну панель виробника SolarCity.

Як повідомлялося раніше, обсяг продажів Tesla за минулий квартал склав 2,79 млрд доларів, а за перше півріччя - 5,49 млрд доларів. Для порівняння, торік у зазначений період оборот компанії становив 1,27 млрд доларів (за шість місяців - 2,42 млрд). У той же час Tesla зафіксувала рекордний збиток в розмірі 336,4 млн доларів за квартал.

Нагадаємо, Tesla почала перші продажі електромобіля Model 3.