ua en ru

Tesla продасть акції на 2 млрд доларів для виробництва Model 3

Tesla продасть акції на 2 млрд доларів для виробництва Model 3 Фото: засновник і глава Tesla Ілон Маск має намір продати близько 2,78 млн акцій

Пакет, виставлений на продаж, зараз оцінюється майже в 600 млн доларів

Компанія Tesla Motors Inc. планує продати 6,8 млн доларів власних акцій на суму 1,4 млрд доларів. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Також близько 2,78 млн акцій, стоимоть яких оцінюється в 586 млн доларів, продає засновник і глава Tesla Ілон Маск.

Продати акції Tesla Motors вирішила для того, щоб покрити витрати на розширення виробництва, в тому числі планується запуск електрокара Model 3 і збільшення числа щорічно випускаються машин до 500 тис. до 2018 року.


Tesla планує залучити більше коштів, щоб підготуватися до запуску Model 3, ціни на яку стартують від 35 тис. доларів. Компанія збирається розширити виробництво, так як отримала більше попередніх замовлень на Model 3, ніж очікувала. Електромобіль повинен надійти в продаж в кінці наступного року.

За даними на 15 травня в компанію надійшло понад 373 тис. попередніх замовлень, наголошується в повідомленні Tesla.

На закриття торгів на NASDAQ 18 травня вартість цінних паперів Tesla становила 211,17 доларів. Виходячи з цієї ціни, пакет в 6,8 млн акцій можна оцінити в 1,43 млрд доларів, а пакет, який продає Ілон Маск, — трохи більше 586 млн доларів.

Нагадаємо, в кінці квітня Карл Айкан, один з найбільших зовнішніх акціонерів компанії Apple, продав свій пакет цінних паперів, вартість яких оцінювалася в 4 млрд доларів. Причиною прийняття такого рішення стало акціонером його занепокоєння з приводу бізнесу компанії в Китаї,