ua en ru

Tesla побудує в Китаї завод з виробництва електромобілів, - WSJ

Tesla побудує в Китаї завод з виробництва електромобілів, - WSJ Фото: Tesla (tesla.com)

Компанія планує "чітко визначити" плани виробництва в Китаї до кінця року

Компанія Tesla досягла угоди з владою Китаю про будівництво в Шанхаї заводу з виробництва електромобілів. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal, посилаючись на джерела, знайомі з ходом переговорів.

За словами джерел, в даний час опрацьовуються строки та інші деталі.

Планується, що завод буде побудований в зоні вільної торгівлі і буде повністю належати компанії Tesla.

Представники Tesla лише повідомили, що до кінця року компанія планує "чітко визначити" плани виробництва в Китаї. Уряд Шанхаю відмовився коментувати інформацію.

Наголошується, що компанія Tesla стала першою, яка може скористатися пропозицією для автовиробників, розробленого владою Китаю. На даний момент іноземні концерни будували автозаводи в Китаї на умовах спільного підприємства з місцевими виробниками.

Як повідомляє видання, запуск заводу в зоні вільної торгівлі Шанхаю значно знизить витрати виробництва електромобілів, проте швидше за все продукція заводу буде обкладатися 25% податком на імпорт. Тим не менш, запуск виробництва в Китаї дозволить Tesla вийти на найбільший ринок електромобілів, зростання якого триває. Так, уряд Китаю має намір довести кількість електромобілів в країні до 7 млн до 2025 року.

Нагадаємо, Toyota скасувала угоду з Tesla по розробці електромобілів.