ua en ru

У Tesla без додаткового фінансування можуть закінчитися гроші, - Bloomberg

У Tesla без додаткового фінансування можуть закінчитися гроші, - Bloomberg Фото: офіс Tesla (tesla.com)

Bloomberg припускає, що Tesla ризикує залишитися без грошей через кампанію по найму співробітників

У американської компанії Tesla без додаткового фінансування в 2018 році можуть скінчитися гроші. Про це пише Bloomberg з посиланням на власні розрахунки.

Зокрема, за розрахунками Bloomberg, кожну хвилину Tesla "спалює" понад 6,5 тис. доларів. У той же час протягом п'яти останніх кварталів у компанії спостерігався негативний вільний грошовий потік.

"Свій внесок у фінансові труднощі Tesla, ймовірно, зробила кампанія по найму співробітників. Компанія нарощує кількість співробітників рекордними темпами. Так, за 2017 рік їх кількість збільшилася більш ніж удвічі", - пише Bloomberg.

Також повідомляється, що з 2014 року кількість співробітників Tesla збільшилася більш ніж у три рази, проте дохід у розрахунку на 1 працівника залишився на колишньому рівні. При цьому наголошується, що такі автовиробники як General Motors і Ford приносять приблизно в 2,5 рази більше доходу на одного працівника.

Нагадаємо, раніше Tesla відкликала 123 тис. електромобілів марки Model S по всьому світу через потенційну корозії деталей гідропідсилювача керма.