ua en ru

ТЕС накопичують запаси вугілля в 2,5 рази повільніше запланованого

ТЕС накопичують запаси вугілля в 2,5 рази повільніше запланованого Фото: вугілля

У Міненерго очікують на початок листопада накопичення 2,5 млн тонн вугілля на складах ТЕС

Теплоелектростанції на даний момент накопичують на складах близько 10 тис. тонн вугілля на добу. Про це сьогодні в ході круглого столу повідомив головний диспетчер - начальник Оперативно-диспетчерського управління ДП "НЕК "Укренерго" Віталій Зайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується запасів палива на теплових електростанціях. Згідно указу Міністерства енергетики та вугільної промисловості на початок листопада на складах теплових електростанцій повинно бути зосереджено 2,5 млн тонн вугілля, з них 1,3 млн тонн газової групи і 1,2 млн тонн антрацитної групи", - сказав Зайченко.

За його словами, цей обсяг запасу вугілля не відноситься до електростанцій, які розташовані на окупованих територіях: Зуївської і Старобешівської.

"Темпи накопичення повинні були бути 25 тис. тонн на добу, в поточний час ми маємо близько 10 тис. тонн на добу", - повідомив Зайченко.
При цьому він зазначив, що зараз є тенденція до нарощування запасів вугілля на теплових електростанціях.

Нагадаємо, в кінці вересня міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що до кінця 2015 року в Україну надійде не менше 500 тис. тонн імпортного вугілля.