ua en ru

Бойовики на Донбасі закладають вибухівку у дитячі іграшки, - Яценюк

Бойовики на Донбасі закладають вибухівку у дитячі іграшки, - Яценюк

На підконтрольних Україні територіях Донбасу терористи залишають іграшки з вмонтованою в них вибухівкою. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) під час виїзного засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій у Запоріжжі, яке транслював "Перший національний телеканал".

"В Славянську, Лисичанську, на інших територіях... До чого ці потвори дійшли: в дитячих іграшках маскують вибухівку", - заявив Яценюк.

Він продемонстрував присутнім та пресі декілька знімків дитячих іграшок з вибухівкою всередині.

"Тут м'яч і дитяча лялька . В середині - вибухівка. Ще один знімок - ця книжка була на лавці в парку відпочинку у Славянську. Або дитяча машинка - так само з вибуховим пристроєм... Ще один факт - на спортивному майданчику пляшка з-під газового напою - це підготовлений газовий балон, і заклали російські терористи вибухівку. Чому я це питання піднімаю.... Це стосується всіх членів Державної надзвичайної комісії - особливе завдання вам - це інформування населення про небезпеку і про те, що ці тварини нічим не гребують і монтують в дитячу іграшку вибухівку. Тому за вами об'єктивно - це заходи по знешкодженню, але перед тим, як знешкоджувати - це широке інформування населення", - доручив прем'єр.

Нагадаємо, 30 січня 2015 р. СБУ заарештувала бойовика ЛНР, який готував теракт у Запоріжжі.