ua en ru

Терористи обстріляли позиції прикордонників поблизу Майорська, постраждалих немає, - ДПС

Терористи на Донбасі продовжують порушувати режим припинення вогню і обстрілюють позиції українських військових, у тому числі й прикордонників. Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України.

Так, вчора російські найманці знову спробували атакувати позиції прикордонників і військовослужбовців ЗСУ поблизу н.п. Майорська. Цей блокпост бойовики обстрілюють вже третій день поспіль. Серед українських військових постраждалих немає.

"За останні кілька днів 4 прикордонників отримали поранення під час мінометного обстрілу. Це трапилося 22 березня поблизу н.п. Піски, коли прикордонний наряд здійснював рекогносцировку місцевості. Один з прикордонників отримав важкі поранення. Первинну медичну допомогу прикордонникам надали на місці обстрілу, після чого на автомобілі "Кугуар" доставили в польовий госпіталь МО України. Для надання усієї необхідної допомоги тяжкопораненого вертольотом доставили до лікарні Дніпропетровська. Стан здоров'я інших трьох прикордонників задовільний, двоє з них після необхідного хірургічного втручання вже направлені в свій прикордонний підрозділ, де будуть проходити подальше лікування ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося вчора, обстановка в зоні проведення АТО залишається напруженою: протягом доби терористи двічі відкривали вогонь по прикордонних нарядах і підрозділах Державної прикордонної служби України