ua en ru

У Британії заявили про зв'язок місцевих терористичних осередків з афганською ІД

У Британії заявили про зв'язок місцевих терористичних осередків з афганською ІД Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Міністр оборони Британії вважає, що терористи мають достатні сили для проведення терактів

Міністр оборони Сполученого Королівства Гевін Вільямсон повідомив, що тисячі терористів "Ісламської держави", які знаходяться в Афганістані, мають прямі контакти з осередками у Великобританії. Про це він повідомив у інтерв'ю телеканалу Sky News.

Також він додав, що терористи мають потенціал для проведення терактів у Великобританії.

"Існують докази наявності у терористичних угрупувань, що діють в Афганістані, зв’язків не тільки в Сполученому Королівстві, але і у всій континентальній Європі... ми бачимо реальну загрозу, яка виходить від цих угруповань для Великої Британії". - повідомив Вільямсон.

В телеканалі вважають, що бойовики ІД прибувають до Афганістану з Сирії та Іраку.

В даний час він очільник Міністерства оборони Британії проводить робочу поїздку до розташування військ Королівства в Афганістані, які знаходяться в умовах нарощування численності особового складу.

Хоча чотири року тому Сполучене Королівство припинило свою участь в бойових діях на території Афганістану, вони відгукнулись на прохання США про направлення додаткових сил в 440 британських військовослужбовців. Одним із завдань британців має стати навчання необхідними навичкам новобранців, що знаходяться в гірській місцевості поблизу Кабула у академії з підготовки офіцерського складу.

Нагадаємо, сили НАТО в Афганістані отримали нового командувача. На церемонії зміни командування у штаб-квартирі місії НАТО "Рішуча підтримка", Міллер наголосив, що для того, щоб бути успішнішим за ворога необхідно постійно навчатись та пристосовуватись до навколишнього середовища й до ворога.