ua en ru

Терористи атакували базу миротворців в Сомалі

Терористи атакували базу миротворців в Сомалі Фото: бойовики "Аль-Шабаабаб"

Кількість жертв не відома

Бойовики "Аль-Шабааб" 1 квітня атакували базу миротворців Африканського союзу (АС) в місті Буламарер, в 130 км на північний захід від столиці сомалі Могадішо, передає Reuters.

"Бойовики спочатку підірвали дві бомби з самогубцем, бомби пошкодили один автомобіль АС і один сомалійський військовий корабель", - повідомив сомалійський армійський генерал Осман Фарах, який знаходився біля бази Місії Африканського союзу в Сомалі (АМІСОМ).

Після цього велика кількість бойовиків почала стріляти, ховаючись за деревами. Генерал сказав, що кількість жертв не відома.

Угандійська армія заявила, що угандійські солдати, що служили в миротворчій місії АС, вбили 22 бойовика Шабааб, які напали на базу Буламарера.

Абдиас Абу Мусаб, представник "Аль-Шабааб", сказав, що в інциденті загинули 14 бійців групи і 59 військовослужбовців АМІСОМ.

Після виходу з Могадішо в 2011 році група, пов'язана з "Аль-Каїдою", втратила контроль над більшістю міст і селищ Сомалі. Але вона як і раніше зберігає сильну присутність в регіонах за межами столиці.

Нагадаємо, ІД планує теракти в ході ЧС-2018 у Росії.