ua en ru

Територіальні громади отримають на розвиток 50 млн долларів за програмою DOBRE, - Зубко

Територіальні громади отримають на розвиток 50 млн долларів за програмою DOBRE, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Сьогодні учасниками програми стали 25 об'єднаних громад

Територіальні громади отримають на свій розвиток 50 млн долларів за програмою "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE). Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає його прес-служба.

"Це потужна програма у реформі децентралізації в Україні, що впроваджується за підтримки Агенції з міжнародного розвитку США (USAID). В її рамках протягом 2016-2021 років Україні буде надано 50 млн доларів США", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що програма спрямована на підтримку об’єднаних територіальних громад.

"Об’єднані територіальні громади по всій Україні отримають допомогу на реалізацію конкретних проектів: розробку стратегічних планів ОТГ та містобудівної документації, запровадження електронного урядування в громадах, застосування кращих практик щодо створення ЦНАПів, розвиток інфраструктури", - наголосив віце-прем'єр.

За його словами, сьогодні учасниками програми стали 25 об'єднаних громад. Наступні 25 громад будуть відібрані у березні-квітні 2017 року, і ще 25 ОТГ – у вересні-жовтні 2017 року.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що на Фонд регіонального розвитку в державному бюджеті на 2017 рік буде виділено суму в 9 млрд гривень.