ua en ru

У Тернопільській області завершились антитерористичні навчання

У Тернопільській області завершились антитерористичні навчання Фото: антитерористичні навчання (прес-центр СБУ)

У навчаннях узяли участь понад 500 співробітників силових відомств, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування

У Тернопільській області завершились планові тактико-спеціальні антитерористичні навчання, які провела координаційна група Антитерористичного центру при регіональному управлінні Служби безпеки України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Понад 500 співробітників силових відомств, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування вдосконалювали алгоритми та навики спільних дій в умовах виникнення диверсійної та терористичної загрози на об’єктах критичної інфраструктури регіону", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що учасники навчань проводили інтенсивні пошукові заходи, виконували завдання зі знешкодження диверсійних груп, ведення переговорів зі зловмисниками, які захопили заручників. Також, за даними відомства, на одному з об’єктів підвищеної техногенної небезпеки, розташованому неподалік обласного центру, було проведено навчальну штурмову операцію силами спецпідрозділів "Альфа" та "КОРД".

altaltaltaltaltalt
Фото: антитерористичні навчання у Тернопільській області (прес-центр СБУ)

"Навчання дали змогу перевірити готовність усіх суб’єктів антитерористичної діяльності в Тернопільській області до запобігання вчиненню диверсій і терористичних актів, їх припинення та мінімізації наслідків", - відзвітували в СБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території Вінниці та прикордонних районів області 26-27 вересня проходили антитерористичні навчання, які згодом були зупинені через вибухи на складі боєприпасів у Калинівці.