ua en ru

У Тернопільській області викрили аферу з міжнародним зв'язком

У Тернопільській області викрили аферу з міжнародним зв'язком Фото: прокуратура (РБК-Україна)

За попередніми оцінками, нанесено не менше 250 тис. гривень збитків

У Тернопільській області викрили працівників "Укрзалізниці", які втручалися в телефонний зв'язок міжнародних абонентів. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Тернопільської області.

Повідомляється, що троє працівників УЗ здійснювали переадресацію вхідного міжнародного телефонного трафіку в обхід міжнародних центрів комутації. З допомогою спеціальних програм і комунікаційного устаткування вони змінювали оригінальні номери абонентів і видавали міжнародний телефонний трафік за місцеві телефонні розмови. За попередніми оцінками фахівців, тільки з початку 2017 року завдано збитків операторам зв'язку на суму понад 250 тис. гривень.

У ході обшуків вилучили комп'ютерну техніку, дві сотні ЅІМ-карток, роутери Wi-Fi та інше обладнання. Вирішується питання зняття інформації з центрального сервера цифрового зв'язку "Укрзалізниці", на якому міститься історія підключень (втручань) до мережі gsm-шлюзів.

Нагадаємо, раніше в Миколаївській області на хабарі затримали слідчого поліції, який вимагав гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності.