ua en ru

У Тернопільській області за два останні роки відремонтували третину держдоріг

У Тернопільській області за два останні роки відремонтували третину держдоріг Фото: у Тернопільській області за два останні роки відремонтували третину держдоріг (прес-служба)

За 2020 та 2021 роки, коли діє програма резидента Володимира Зеленського "Велике будівництво", у Тернопільській області було відновлено вже 437,5 кілометри доріг державного значення. Таким чином на сьогодні новий верхній шар покриття має вже майже третина всіх державних доріг області.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Укравтодора" у Facebook.

Ще у 2019 році таких доріг було відремонтовано лише 17,8 км, а у 2015 - жодного кілометра.

У Тернопільській області за два останні роки відремонтували третину держдоріг

У 2021 році буде відремонтовано 275,4 км. У підсумку, відновленими будуть усі міжнародні транспортні коридори, що проходять областю, та 2 основні національні. Одночасно роботи ведуться також на 5 територіальних дорогах.

Крім ремонту доріг, також вперше за багато років, у регіоні почали відновлювати мости. За 2 роки "Великого будівництва" було відремонтовано вже 22 мости, ще 6 буде введено в експлуатацію до кінця року.

У Тернопільській області за два останні роки відремонтували третину держдоріг

На відновлення доріг Тернопільщина отримала близько 4,5 млрд гривень і використала їх уже на 99%.

Наголошується також на новому комплексному підході, що застосовується при ремонті доріг за програмою "Велике будівництво". Обов'язковою умовою стали влаштування тротуарів у населених пунктах, обладнання освітлення та нових автопавільйонів. Лише у 2021 році за цим принципом уклали 60 км тротуарів та обладнали освітлення на 35 км доріг державного значення.

Серед нових проєктів Тернопільщини Укравтодор виділяє 4 основні.

Так, за кошти Європейського інвестиційного банку найближчим часом розпочнеться будівництво північно-східного обходу Тернополя. Його протяжність становитиме 8,5 км. Буде побудовано також дворівневу розв'язку на примиканні до дороги М-19 "Доманово - Ковель - Чернівці - Тереблече". Тендер за міжнародними правилами вже оголошено.

Добудують також обхід міста Теребовля протяжністю 19,3 км, включаючи 4 мостові переходи. Його будівництво розпочалося ще 1987 року. До кінця року вже має бути готовий новий проєкт обходу.

На перетині доріг Р-39 та Р-41 для усунення ризиків ДТП буде збудовано дворівневу розв'язку. Також у планах добудова обходу міста Бережани завдовжки 13 км.