ua en ru

Тернопільська облрада ініціює укладання угоди з Кабміном на регіональний розвиток області на суму майже 5 млрд грн.

Тернопільська обласна рада прийняла рішення про ініціювання укладення угоди з Кабінетом міністрів України щодо регіонального розвитку Тернопільської обл. на загальну суму 4 млрд 986 млн 172,5 тис. грн, передає кореспондент РБК-Україна.

У рішенні викладені пропозиції щодо необхідного фінансування з державного бюджету спільних заходів центральних та місцевих органів виконавчої влади, спрямованих на розв'язання проблем розвитку регіонів, які можуть бути здійснені в рамках угод між Кабміном та Тернопільською облрадою щодо розвитку області. Згідно цього, з держбюджету пропонується виділити 3 млрд 916 млн 890,75 тис. грн, з місцевого бюджету - 366 млн 668,75 тис. грн, з інших джерел - 702 млн 613 тис. грн.

Загалом, можлива реалізація угоди буде тривати п'ять років з часу підписання і містить шість стратегічних напрямків. А саме, розвиток високопродуктивного аграрного комплексу, технологічне оновлення машинобудування та переробної промисловості, розбудова та модернізація транспортної інфраструктури, розвиток туристично-рекреаційного комплексу, впровадження високих технологій в освіті та медицині, розбудова інфраструктури охорони навколишнього середовища та покращення екологічної ситуації.