ua en ru

Тереза Мей може запустити процедуру виходу Британії з ЄС 14 березня

Тереза Мей може запустити процедуру виходу Британії з ЄС 14 березня Фото: Тереза Мей

Прем'єр-міністр Великобританії може запустити Brexit 14 березня

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей може ввести в дію процедуру виходу країни з ЄС вже у найближчий вівторок, 14 березня. Про це повідомляє газета Daily Telegraph.

Приводом для цього стане та обставина, що вже 13 березня законопроект про запуск урядом процедури виходу Великобританії з співтовариства буде схвалений обома палатами парламенту - Палатою громад і Палатою лордів, остання з яких більше не буде вносити до цього документа нових поправок.

Очікується, що уряд Мей відкине обидві внесені поправки. Одна з них стосується захисту прав громадян ЄС, які проживають у Великобританії, а друга вимагає, щоб уряд заручилося санкцією парламенту, перш ніж укладати з ЄС угоду про вихід країни зі складу Євросоюзу.

Так, вже 14 березня після того, як законопроект про Brexit буде ратифікований королевою Єлизаветою II і набуде статус закону, уряду Мей буде дано зелене світло для запуску процедури виходу країни з ЄС.

Повідомляється, що канцлер Німеччини Ангели Меркель дала зрозуміти, що якщо Тереза Мей введе наступного тижня в дію статтю 50, 27 країн в "ЄС проведуть 6 квітня надзвичайний саміт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що Шотландія може провести референдум про незалежність восени 2018, за кілька місяців до того моменту, як Великобританія вийде з Європейського Союзу.