ua en ru

Теракти в Тегерані: подробиці

Теракти в Тегерані: подробиці Фото: теракти в Тегерані (twitter.com-KWWL )

Теракти в Тегерані сталися сьогодні

Теракти в Тегерані відбулися сьогодні, 7 червня, у столиці Ірану: стрілянина і вибух в парламенті, і стрілянина біля мавзолею Імама Хомейні. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Теракти в Тегерані: стрілянина і вибух в парламенті

Стрільба в парламенті Ірану відбулася сьогодні в Тегерані, коли троє озброєних людей увірвалися в будівлю і відкрили вогонь по співробітниках охорони.

"У результаті збройного нападу 4 невідомих на парламент Ірану в Тегерані загинули 7 осіб. Крім того, 4 людини взяті в заручники", - повідомили в Tasnim News Agency.

Згідно з інформацією іранських ЗМІ, озброєні люди підійшли до будівлі парламенту Ірану сьогодні вранці близько 10:15 і відкрили стрілянину по охороні. Особи нападників поки не ідентифіковані. За словами Хоссейна Нахави Хоссейні, офіційного представника Комітету національної безпеки і зовнішньої політики іранського парламенту, один з чотирьох нападників був заарештований.

Пізніше в будівлі парламенту Ірану в Тегерані терорист-смертник підірвав себе. Згідно інформації тегеранського губернатора, один із зловмисників, які проникли зі стріляниною в будівлю парламенту в Тегерані сьогодні, підірвав себе. Губернатор також додав, що одного з терористів вбив охоронець. Крім того, один з них убив місцевого садівника.

Увага! Наступні фотографії містять сцени насильства та жорстокості і не рекомендовані до перегляду неповнолітніми та особами з емоційними розладами.

Пізніше ЗМІ повідомили, що кількість жертв теракту в парламенті Ірану зросла до 25 осіб.

Стрілянина і вибух біля мавзолею Імама Хомейні

Невідомий почав стрілянину біля мавзолею засновника Ірану Імама Хомейні в південному районі Тегерана.

"Повідомляється про ще одного стрільби біля мавзолею Імама Хомейні на півдні Тегерана; деякі поранені", - повідомили в інформагентстві Tasnim News Agency.

Згідно з інформацією ЗМІ, терорист-смертник підірвав себе поряд з мавзолеєм. "Смертник з бомбою вибухнув біля мавзолею Імама Хомейні на півдні Тегерана", - повідомило ЗМІ.

Одного з терористів пізніше заарештували біля будівлі мавзолею, додали в Tasnim News Agency. Один з нападників на мавзолей покінчив життя самогубством, прийнявши ціанід.

Згідно з повідомленням Mehr News Agency, біля мавзолею Імама Хомейні підірвала себе терористка-смертниця.

Третього терориста, який мав при собі 6 гранат, застрелила поліція.

"Тіло терориста-смертника в храмі Імама Хомейні. За повідомленнями, 2-й терорист-смертник з 6 гранатами був убитий поліцією", - повідомляє Mehr News Agency.

Пізніше ЗМІ повідомили, що всі терористи, які напали на мавзолей, мертві.

Відповідальність за теракти в Тегерані взяла на себе ІДІЛ

Теракти в Тегерані вчинили бойовики терористичної організації "Ісламська держава". ІДІЛ офіційно взяв на себе відповідальність за серію нападів у столиці Ірану. Про це повідомляє Reuters.

"ІДІЛ взяло на себе відповідальність за напади на іранський парламент і святиню Аятолли Хомейні в середу, 7 червня 2017 року", -повідомило ЗМІ.

Бойовики заявили, що "винищувачі з Ісламської держави напали на храм Хомейні і іранський парламент в Тегерані". Нападу на храм Хомейні були вчинені двома терористами-смертниками.